Образ українця

Образ українця-повстанця створений російсько-імперською пропагандою у перші десятиліття XVIII ст., розвинений радянською і підтримуваний сучасною російсько-федеративною пропагандистко-ідеологічною машиною та не спростований українською науковою спільнотою соціально-гуманітарного профілю, відверто кажучи відлякує наших західних партнерів від повномасштабної економічної співпраці з Україною. Цей образ частково підкреслюється фактом двох революцій, які відбулися в Україні у ХХІ ст., але їх антикорупційний й антиолігархічний характер ослабляє цей аргумент, а от потужний брак читабельних наукових праць присвячених українському способу життя, які б очищали образ українця від імперсько-колоніальних нашарувань і не перетворювали його на головного творця світової цивілізації.

Реальний образ українця мирного трударя пригнобленого різними завойовниками, який прагне жити: «в сім’ї вольній новій» і бореться за це всіма доступними для нього методами і способами чомусь не знайшов адекватного висвітлення в українській історіографії. Виправлення цієї ситуації означає створення позитивного іміджу України у світі, що привертатиме необхідну увагу потенційних інвесторів і туристів, які приїдуть і вкладуть фінанси в Україну чи у створення бізнесу, чи витрачання коштів на розваги і саморозвиток. Україна відкриється світові по-новому такою , якою є насправді, гостинною в усіх сенсах цього слова, а українці добрими, мирними, щирими, підприємливими, працьовитими, надійними і відповідальними людьми.

Негатив, який оточує кожного з нас щодня відійде у минуле, бо буде замінений позитивом і радістю життя. Нашим людям для повного щастя не вистачає віри в Бога на базі вивчення і виконання Його Слова записаного в Біблії. Поза цим не можливо позбутися найболючіших проблем українського суспільства, зокрема розділення і зловживання службовим становищем. Усвідомлення невідворотності суду Божого виступає моралізуючим елементом, а без означеної складової суспільного життя, тобто на голому примусі без переконання, збудувати щось по-справжньому добре не вийде скільки не старатися.  Важливо те у чому переконана людина, якщо благодать і сваволя синоніми, то буде лихо, а якщо – антоніми, то благо. Вибирайте самі для себе образ українця, котрому ви стараєтеся відповідати чи свавільного повстанця, чи мирного високоморального трударя…