Шлях до української свободи

У сучасних умовах дуже багато суперечок з приводу свободи, російської агресії, інформаційної війни і всього з цим пов’язаного. Хочу нагадати вельми шановному товариству, що Господь створив людину вільною, а брехня диявольська призвела до рабського стану людини. В українському випадку козацька держава повірила московській брехні про спільність віри, а також інтересів і опинилася у рабстві Московської держави. Московські царі зажадали бути царями Русі, яка ставши християнською відігравала одну з центральних ролей у розвитку європейської культури. Для цього треба було довести свою культурну спільність із Руссю, але найголовніше історичну спадковість Російської імперії від Київської Русі.

Переписати історію було досить легко, а от довести культурну спільність майже не можливо. Християнська за своєю суттю культура українського народу ні яким чином не поєднувалася з культурою ідолопоклонства привитою московітам монголо-татарами. Саме з цієї причини захисникам християнського світу – козакам почали нав’язувати стару до християнську систему цінностей у християнській (православній) канві. Неприйняття якої українською спільнотою стало однією з головних причин нечисті імператорів до козацтва і українства у цілому. Ліквідація Гетьманщини, знищення Запорозької Січі, заборона української мови були спричинені виключно світоглядно-культурним конфліктом.

Наступним етапом руйнування, дарованої українцям Богом свободи, стала радянська імперія, яка насадила атеїстично-комуністичну релігію марксизму-ленінізму, втягнувши український народ у темряву невігластва, збудованого на ідеї походження людини від тварини і відкидання Божественного початку в історії людства, названою теорією еволюції. Це світоглядне рабство остаточно знищило у людській особистості людяність, перетворюючи індивідуумів у колективізованих біологічних роботів, позбавлених особистостей і вільного самовираження. Совкова система жорстоко придушувала усякі прояви самовираження особистості, називаючи їх проявами шкідливого і суспільно небезпечного вільнодумства.

Формальна незалежність не змінила світоглядної основи життєвого укладу українського суспільства, а першими кроками до свободи стали майдани 2004/5 рр. і 2013/4 рр. Щоправда нам іще доведеться відстоювати нашу свободу, оскільки сучасна Росія залишається глибоко совковою, потім учитися жити з цією свободою. На цьому нелегкому шляху нам громадянам України може допомогти тільки повернення до цінностей Істини Божої, Його святої Євангелії, оскільки у іншому випадку невігластво затягне нас у пастку сваволі і вседозволеності, якою підміняється поняття наданої Богом свободи у межах виконання Його досконалої волі, що дозволяє людині залишатися людиною, а не впадати у крайнощі релігійного рабства чи релігійної сваволі, знову стаючи подібними до тварин.

Нам конче необхідно входити у Завіт з Богом, який дозволить мати Його захист і гарантії вічного життя. Нам принципово важливо достеменно дослідити Завіт – Угоду, яку пропонує нам Бог і виконати свою частину. Поруч із цим нагальною є потреба поширення дії цього Завіту – Угоди на все українське суспільство найпростіше це зробити через українську систему освіти, яка вже майже сто років служить поширенню темряви невігластва і рабства в українському суспільстві, а може слугувати поширення світла істини і свободи. Все залежить від того наскільки будуть реалізовані на практиці ідеали майдану, людьми які отримали владу завдяки майдану, в якій мірі справжні інтереси народу України будуть відстоювати можновладці нової влади.

Мова йде не про те, що б у середній школі замінити викладання атеїстичної релігії православною, католицькою чи протестантською, а йдеться про те, що б навчати дітей тому, що світ і людина створені всемогутнім Богом, який встановив закони природи і співжиття людей, які повинні вивчатися з учнями у рамках викладання різних навчальних дисциплін. У курсі біології необхідно повідомити учням, що Бог створив рослини, тварин і людину і вивчати біологічний світ як створіння Боже. У курсі фізики, хімії і астрономії слід вивчати з учнями закони природи встановлені Богом, фокусуючись на їх змісті і застосуванні на практиці. На уроках етики варто розбирати з учнями зміст Завіту – Угоди запропонованої Богом людині і записаної у Біблії, маючи реальний вибір: укласти Завіт з Богом чи не укладати цієї Угоди.

У педагогічних вишах необхідно готувати фахівців здатних за цією схемою навчати і виховувати школярів. При підготовці спеціалістів інших фахів достатньо замінити у навчальних програмах теорію еволюції на констатацію факту створення світу і людини всемогутнім Богом, продовжуючи практику середньої школи стосовно всього навчального матеріалу і науково-дослідної діяльності. Таким чином українське суспільство здобуде реальну можливість отримати і зберегти справжню свободу з необхідними для комфортного співжиття людей рамками і нормами поведінки, які робитимуть людину справжньою людиною, яка живе по волі свого всемогутнього і люблячого Творця, а не блукає манівцями невігластва. До речі це шлях до перемоги у будь-якій інформаційній війні, оскільки світло завжди перемагає темряву.