Шлях до перемоги у гібридній війні

За сучасних умов консолідація суспільства заради спільної мети це підґрунтя перемоги у сучасній війні. Поведінка РФ є свідченням її повної і безумовної поразки. Швидкість настання цієї події залежить тільки від швидкості та ступеня докорінності проведення перетворень української системи суспільних відносин. Чим швидшим буде рух українського народу і його держави до громадянського суспільства на основі християнської демократії, тим швидше ми побачимо падіння нової Російської імперії під назвою Російська Федерація пост радянського – путінського зразка.
Річ у тім, що це боротьба світоглядного характеру, тобто боротьба світогляду, в якій військове чи інформаційне протистояння відіграє роль лише певної частки. Про це свідчить маса історичних прикладів, зокрема навіть з історії самої Росії. Північна війна була рушієм реформ Перта І, без яких вихід до Балтійського моря для Московського царства залишався б лише амбіційною мрією їх царя. Аналогічна ситуація зараз у нас. Без ґрунтовних змін світосприйняття, господарського, соціокультурного, політичного життя повноцінна незалежність України залишиться лише мрією купки самовідданих патріотів України.
Нам конче необхідна беззаперечна морально-світоглядна перевага над росіянами, яка виражатиметься у створенні боєздатного війська якісно організованого, забезпеченого, навченого з системою поповнення його боєздатним особовим складом, необхідною технікою, боєприпасами, харчами, одягом і засобами захисту і всім необхідним українського виробництва. Це призведе до змін економічної, освітньої, адміністративної і податкової системи держави. Рух до перемоги викличе очищення влади і створення ефективної правоохоронної і політичної систем України.
Змістовно всі трансформації повинні бути продиктованими виключно вимогами часу, тобто прагненням перемоги. Завдяки чому вирішення внутрішніх проблем буде відбуватися саме у процесі збройного відстоювання незалежності України, а не відкладатися до мирного часу, що забезпечить перемогу в усіх сферах протистояння і закриє питання з посяганням на державний суверенітет України, що варто вважати найголовнішою метою сучасного українського суспільства. Саме повноцінний суверенітет являє собою підґрунтя забезпечення добробуту нашого суспільства. Українське суспільство має стати взірцем для наслідування всіма сусідніми суспільствами завдяки своєму справді високоефективному світогляду і способу життя.