Мовне питання зменшення витрат на державний апарат і додаткові надходження до державного бюджету

Одним із найпростіших шляхів скорочення чисельності державних чиновників є «чистки» за мовним принципом, тобто ліпше тримати п’ятьох україномовних замість двадцяти російськомовних державних службовців із у тричі більшою зарплатою. Поруч із цим можна ввести додаткове оподаткування за російськомовний контент інформаційного простору. Мова йде про телебачення, радіо, пресу: друковану та віртуальну. Не останню роль у цьому процесі має зіграти додатковий збір за російськомовні вивіски на магазинах, кав’ярнях і ресторанах, відсутність меню закладів харчування українською мовою також варто обкласти додатковими податками. Щоправда ці заходи матимуть ефект за умови досягнення загальної сплати податків.

Загалом варто сприяти створенню нових робочих місць саме у сфері виробництва, для досягнення чого необхідно розробляти диференційовану систему оподаткування з обов’язковим урахуванням мовної політики, яка забезпечить остаточне подолання загрози сепаратизму і корупцію. Власне економічні важелі впливу на мовно-культурну ситуацію в Україні виявляться найбільш ефективними завдяки тому, що торкатимуться саме матеріальної сфери життєдіяльності людей і підштовхуватимуть їх до швидкої українізації. Остання виб’є підґрунтя з під сепаратизму, бо вирішить мовне питання, зробивши Україну українською. Корупція мінімізується за рахунок зниження бюрократії і підвищення рівня життя державних службовців, яка буде ґрунтуватися на патріотичному принципі відбору на державну службу.

Зазначені політичні кроки набудуть максимальної суспільної корисності коли здійснюватимуться на євангельській основі, яка з’єднувала їх між собою і вирішувала би всі суспільні протиріччя. Щоправда найскладніше приймати і виконувати найпростіші рішення, що виявляється найнездоланнішою перепоною на шляху суспільного поступу впродовж усієї багатовікової історії людства. Українство не виняток, а скоріше найяскравіше підтвердження цього правила. Наш народ систематично порушує біблійні принципи з особливим цинізмом з того часу коли християнство прийшло на східнослов’янські землі і до сьогодення. Наприклад, українці відрізняються особливою побожністю, проте дуже малий їх відсоток вивчає Біблію і застосовує її вчення у повсякденному житті, що перетворює на норму: говорити одне, а робити протилежне. Без подолання цього принципу досягнути успіху у перетвореннях у будь-якій сфері життя суспільства просто не можливо. Тому все добре у житті окремої людини і цілого суспільства починається з вивчення і виконання Біблії.