Мовне і релігійне питання в Україні

Останнім часом спілкуючись з людьми помітив, що у мовному питанні вони діляться на дві категорії: свідомі і «байдужі». Свідомі хоч намагаються українізуватися, а «байдужі» виправдовуються: «нам так удобніє». Першим хочеться висловити підтримку і повагу, а у других – запитати: «може вам удобніє жити під російською владою?» Якщо так, то чому б вам не відвідати Росію і не побачити як там добре живеться російськомовним? Щоправда дивлячись на релігійний чинник суспільно-політичного життя, розумію, що ключову роль у соціокультурному житті відіграє церква. Якщо це церква Ісуса Христа, то вона буде поширювати культуру небес, якщо якась інша, то поширюватиме культуру землі.

Культура неба приведе суспільства до благословення – щастя, а землі – прокляття, тобто горя. Це можна спостерігати, порівнюючи ситуацію і південній і північній Кореї, а також у південній Кореї і Україні. Нашу країну цілеспрямовано штовхають на шлях південної Кореї, тобто економічного дива, що можливе лише за умови швидкого поширення Євангелії Ісуса Христа серед українців етнічних і політичних. Люди усвідомлюють корисність Євангелії, проте їм важко відмовитися від звичного непідвладного і непідзвітного життя. Саме з цієї причини вони воліють відкладати прийняття життєво важливого рішення про доручення до Тіла Христового, проте якщо продовжувати проповідувати Євангеліє і являти людям Христа, то вони точно приймуть остаточне рішення з приводу того чи потрібен їм Ісус і Його церква.

Наше християнське поводження і донесення істини у простоті з терпінням і любов’ю поруйнує всі плани сатани на нашу країну і відкриє шлях для реалізації плану Божого на нашу любу неньку Україну і наш народ. Особливе прохання до тих людей, які чують Благу Звістку розбирайтеся у тому, що вам проповідують, ставте запитання, які у вас виникають, вивчайте Біблію разом з тими людьми, які доносять вам таємниці волі Божої і старайтеся пізнати і виконати своє призначення. Не будьте байдужими до свої долі і долі вітчизни. Станьте «сіллю землі» (Матв. 5:13), частиною християнської творчої меншості, яка поведе наше суспільство до щасливого життя у Христі Ісусі Господі нашому, Якому вся слава, честь і хвала на віки вічні. Амінь!  А мовне питання вирішиться у процесі християнізації українського суспільства.