Чого «Захід» хоче від України?

Розглянемо прагнення й очікування наших західних партнерів щодо нас у тривимірному зрізі: економіка, геополітика, соціальна культура.

ЄС цікавлять українські дешеві харчі і дешева робоча сила. Останнє цікавить абсолютну більшість розвинених країн. Інвестори прагнуть вкладати свої капітали у різноманітні виробництва у країнах із не високим достатком населення. «Золотий мільярд» хоче скористатися з зубожіння українців для того, що би, побудувавши заводи і фабрики на нашій території отримувати максимальні прибутки завдяки не високій зарплаті працівників,  але їх відлякує корупція викликана занадто регуляцією ринку. У разі лібералізації ринку, зменшення бюрократії і подолання корупції, Україна стане інвестиційним раєм і споживатиме надлишки капіталів розвинених країн як Китай свого часу. Це також загрожує колоніальним становищем, а тому має бути мудрий баланс зовнішніх і внутрішніх інвестицій, який забезпечить відродження і розвиток усіх галузей української промисловості.

У геополітичному вимірі Україна буферна країна між агресивною Росією і миролюбною Європою. Тому наша військова міць є базовим інтересом  ЄС і NАТО. Самостійне нарощування військової могутності та забезпечення власного виробництва всього необхідного для війська стане запорукою конструктивного діалогу з нашими західними партнерами і полегшить мирне врегулювання конфлікту на Донбасі і питання мирного повернення Криму. Пришвидшить ці процеси дуже активна оборона ЗСУ на східному фронті, яка виснажуватиме супротивника і примушуватиме його до здачі позицій і свідчило про обороноспроможність ЗСУ грамотно висвітлену в українських і західних ЗМІ.

Соціокультурний вимір видається найменш значущим, але ціннісна переорієнтація українського суспільства з радянсько-пострадянських стереотипів на культуру реалізації політичних свобод і прав людини та громадянина є запорукою вирішення проблем українського суспільства. Для досягнення цієї трансформації необхідно запозичувати світоглядну основу, а не сучасні форми співжиття людей успішних країн. Це пов’язано з дією закону сіяння і жнив: «Не обманюйтеся, Бог осміяний бути не може. Бо що тільки людина посіє, те саме й пожне!» (До Галатів 6:7). Тільки слід пам’ятати і враховувати, що урожай обов’язково буде у рази більший за посіви і нарікати у такому випадку варто лише на себе, а хвалити Бога за те, що Його закони працюють. Україна має всі шанси стати країною щасливих людей, які мудро вчинили, поставивши волю Божу на перше і головне місце кожен у своєму житті.