Порівняльне релігієзнавство для старших класів середньої школи

Релігія у будь-яких проявах веде людей в оману і до невігластва, яке руйнує життя людей і суспільства у цілому. Одним із найголовніших завдань науки це пролиття світла на людське і суспільне життя, проте з утвердженням еволюціонізму наука стала поширювати невігластво. Встановлення комунізму призвело до світоглядного поневолення сотень мільйонів і навіть мільярдів людей по всьому світу. Фактично комунізм являє собою форму сатанізму так само як і гуманізм, еволюціонізм, нацизм, фашизм. Повалення комуністичного режиму в Україні 1991 р. не означало повалення світоглядного рабства, оскільки на перший план вийшла традиційна релігія, збудована на віруваннях пращурів, одягнених у християнську форму, що заважає відродити справжню українську свободу, фокусуючи людей на досягненні матеріальних благ за будь-яку ціну. Це сприяє поширенню лицемірства, корупції і тому подібних явищ суспільного життя, на які нарікають усі громадяни України, як на причини проблем у суспільстві.

Заради подолання моральної кризи українського суспільства учням старших класів середньої школи було б дуже корисно мати інформацію про віровчення і форму богослужіння різних релігійних організацій, набути уміння і навички порівняння віровчень і форми богослужіння різних релігійних організацій. У поєднанні з вивченням етики на біблійній основі забезпечить випускників середньої школи можливістю бути захищеними від релігійної омани. Важливою складовою вивчення цього предмету має стати відвідування богослужінь основних релігійних організацій для ілюстрування відомостей теоретичної складової порівняння релігій. Це важлива цеглина у будинку освіченості громадян України і потужний засіб руйнування невігластва серед українців, яке заважає суспільному поступу і забезпеченню процвітання наших співвітчизників.

Річ у тім, що молоді люди, порівнюючи різні релігії, зможуть самостійно і свідомо зробити вибір на користь того чи іншого світогляду, приналежності до тієї чи іншої релігійної організації, або утриматися від участі у певних явищах і процесах релігійного і суспільного життя нашої батьківщини. Варто висвітлити віровчення атеїзму, гуманізму й еволюціонізму у курсі порівняльного релігієзнавства, щоб остаточно зруйнувати хибне переконання, що наука повинна бути безбожною, а також утвердити позицію про те, що саме Слово Боже є істина, а решта – омана. У цьому твердженні більше практичного ніж теоретичного, бо саме істина робить людей вільними, а омана робить людей рабами, освіченість робить людей вільними, а невігластво робить людей рабами. Нехай Україна стане по-справжньому вільною!