Довіра найвища соціальна цінність

Політичне, соціальне, економічне і культурне життя сучасної України попри всі старання стверджувати європейський вибір залишається глибоко пост радянським. Люди живуть паралельно функціонування державних інституцій і навіть не намагаються налагодити з ними повноцінний зв’язок, оскільки українське суспільство не формує своїх запитів до влади. Воно сформулювало свої запити підчас революції гідності і чикає поки люди наділені владою їх задовольнять, але чекатимуть не надто довго, бо вже знать як слід поводитися з тими хто не виконує обіцянок. Українці щиро прагнуть довіряти політичним і суспільним інституціям, але для цього зазначені інституції мусять проявити свою дієздатність у вирішенні найнагальніших проблем суспільства.
Добре від лірики перейдемо до конкретики. Головне питання, що нині турбує пересічних українців: «Реформи де?». При цьому це саме питання турбує і світову спільноту разом із європейськими партнерами нашої держави. Поруч із цим останні чудово бачать здатність України самостійно подолати кризу за рахунок внутрішніх ресурсів і повернення незаконно привласнених коштів представниками попереднього політичного режиму. Для цього просто необхідно привести до ладу правоохоронну, судову і банківську систему України що забезпечить упевненість громадян у тому, що їх у котре не ошукають. З іншого боку дуже важливою складовою змін є перебудова системи освіти, яка з системи бомбування має перетворитися на систему формування особистості, зокрема історію України необхідно викладати як українську історію, тобто історію народу, а не лише земель. У середній школі висвітлювати варто виключно події української історії і спільні події з історіями сусідніх народів.
Поруч із цим людям необхідно говорити, що вони походять від людей, а не від тварин, оскільки самовизначення закладає підґрунтя поведінки. Діти копіюють своїх предків, якщо їх переконують, що вони тварини, то і поводяться вони як тварини, якщо ж їх переконувати, що вони люди, то і поводитися вони будуть як люди. Відповідно суспільна мораль буде людською, а не тваринною. Не слід боятися говорити правду про те, що світ і все, що в ньому у тому числі і людина створено Богом, а тому повинно коритися його законам, окрім того слід пояснювати дітям, що люди створені за образом і подобою Божою, а тому повинні відображати свого Творця своєю поведінкою і способом життя. Без сумніву таке просте пояснення світобудови не забиратиме багато часу і значно спростить шкільну програму, розвантаживши учнів. Уникнення конфліктів на релігійному ґрунті досягатиметься дуже простим способом – релігія і релігійні організації відокремлені від системи освіти у тому числі атеїзм, а тому не наукова і шкідлива теорія еволюції має бути замінена теорією створення світу і людини у системі освіти України. Зазначене поєднання забезпечить стабільний без кризовий розвиток України від моменту запровадження зазначених принципів до моменту відмови від них.