Роль Біблії у наукових історичних дослідженнях і повсякденному житті пересічних українців

У вчених істориків є загальна схема розквіту і занепаду держав і роль церкви у цій схемі досить не значна. Світогляд у наукових дослідженнях вважається центральним фактором тільки номінально. Біблія взагалі розглядається тільки як умовне джерело зі стародавньої історії, проте відкидають її значення для дослідження середньовічної історії, нового, новітнього часу і навіть сучасності. Ми не надаємо необхідного значення ні принципам життя, ні пророцтвам, ні навіть історичним фактам записаним у Біблії. Сучасна релігія, називаючись християнською заміняє ім’я Христа купою інших імен, а слово Христа безліччю різноманітних учінь і ритуалів, обрадів, звичаїв, які позбавленні сенсу. Це вивчають, аналізують і поширюють у наукових колах і серед широкого суспільного загалу.

Бездумність з якою ведеться релігійна боротьба просто вражає. Проігноровано самі най важливіші речі. Релігійні організації називають себе церквами, не усвідомлюючи, що таке церква і чим повинна займатися церква. Віру в Бога перетворили на витвір людської свідомості, що зробило її порожньою і позбавленою сенсу бутафорією. Говорити про Бога і Його слово заборонено у системі освіти, у наукових публікаціях це також заборонено, проте сучасний стан справ в Україні можна пояснити тільки наслідком ігнорування попередження Божого і зневажанням Ісуса Христа. Більшість читачів цього посту будуть незадоволенні констатацією факту необхідності покаятися перед Богом і у такий спосіб примиритися з Ним.

Гордість джерело всіх бід роду людського. Вона руйнує наші стосунки між собою і з Богом. Ми не помічаємо як ця зараза проникає у наші серця і заважає визнати, що саме Боже Слово принесе нам свободу і всі блага, а прийняти Його можна через покаяння, бо саме відкидання мертвих справ і повернення до щирої віри в Бога є шлях до життя вічного, яке беззаперечно є сенсом людського життя на землі. Ми активно сперечаємося про способи подолання корупції і моделі розбудови держави навіть не звертаючи уваги на те, що тільки реальне усвідомлення невідворотності суду Божого може змінити наше життя на краще.  Не політики чи бізнесмени вирішують наші долі, всемогутній Бог і від нашого повернення до Нього залежить наше життя на землі, а найголовніше у вічності. До того часу поки ми не почнемо жити так як Господь хоче ми не зможемо досягнути справжнього довговічного добробуту, а дізнатися про те чого насправді хоче Бог ми можемо лише з Біблії. То чому ж тоді так багато людей утікають від базових відповідей на життєві питання?